Psychotherapie

Psychotherapie is een behandelmethode waarin niet alleen gericht wordt op verminderen van klachten, maar ook op een beter zicht op uzelf en denk- en gedragspatronen die klachten in stand houden of doen terugkomen. Het is meer gericht op de persoonlijkheid dan de kortdurende klachtgerichte behandelingen.
Ik bied individuele psychotherapie voor volwassenen. Indien nodig en gewenst betrek ik de partner of gezinsleden bij de behandeling. Ik werk integratief, d.w.z. dat ik van meerdere therapie vormen gebruik maak. Wel ben ik door mijn opleiding en training vooral schema therapeut en cognitief gedragstherapeut dus ik werk grotendeels vanuit dat kader. Ook gebruik ik EMDR.

Een algemene omschrijving en uitleg over psychotherapie door BIG-geregistreerde psychotherapeuten vindt u o.a. op: www.psychotherapie.nl. Voor informatie over schematherapie kunt u kijken bij de website van de vereniging voor schema-therapie:http://www.schematherapie.nl Voor informatie over cognitieve gedragstherapie kunt u kijken op: http://www.vgct.nl/website/publieksinfo/algemeen Voor informatie over EMDR: www.emdr.nl