Neem contact op

U kunt per mail of telefonisch contact opnemen om u aan te melden of met vragen. Mijn (praktijk) telefoonnummer is 06-13991827.
Voor contact via e-mail gebruiken wij een beveiligde mailomgeving via Zivver . Via de onderstaande knop gaat u direct naar de beveiligde mailomgeving, waar u vervolgens een e-mail bericht kunt sturen met uw eigen mailadres:

Neem e-mail contact op via Zivver

Het adres van de praktijk is:
Groenewoud 18, 5512AL VessemAanmelden

Indien u besluit zich aan te melden bij NiVo Psychotherapie, kunt u telefonisch contact opnemen en eventueel de voicemail inspreken. U wordt dan uiterlijk de volgende werkdag teruggebeld. Ook kunt u zich via deze website aanmelden voor een eerste contact. Als u de gesprekken door uw verzekeraar vergoed wilt krijgen, heeft u voor het eerste gesprek een verwijzing nodig van uw huisarts. Vraag uw huisarts daarom naar een verwijsbrief voor de Specialistische GGZ. Wanneer u samen met uw huisarts verwacht dat een kortdurend traject voldoende zal zijn, dient u een verwijsbrief voor de Generalistische GGZ mee te nemen. Tevens zijn wij verplicht om uw identiteit vast te stellen aan de hand van uw identiteitsbewijs. Neemt u deze daarom alvast mee naar de eerste afspraak.

Informatie over wachttijd, laatste update op 21 mei 2019:
Voor psychotherapie: Wegens drukte neem ik op dit moment helaas geen nieuwe cliënten aan.
Voor supervisie en leertherapie: Op dit moment is er een wachttijd van een aantal weken voor alle aanmeldingen.

Kennismakingsgesprek en intake:

Nadat u zich heeft aangemeld, maken wij met u een afspraak voor een eerste gesprek: het kennismakingsgesprek. Dit gesprek staat in het teken van de kennismaking. Tijdens deze afspraak bekijken we globaal de klachten en problemen. Het doel van dit gesprek is om samen te bekijken of u zich bij mij inderdaad wilt aanmelden.Voor mij biedt het de mogelijkheid te kijken of ik u hier in mijn praktijk kan helpen. Psychotherapie is altijd maatwerk, en is een gezamenlijk proces waar beide partijen zich voor moeten inzetten. Wanneer wij beiden inschatten dat u bij mij op de juiste plaats bent, maken we een afspraak voor het eerste intake gesprek.

Bij de start van de behandeling beginnen we met de intakefase, dit zal twee o f drie intakegesprekken inhouden waarin we in het eerste gesprek bekijken wat er aan de hand is en brengen we uw klachten en problemen in kaart. Tevens kijken we samen welke vorm van hulp het beste bij u past. Soms kan het voorkomen dat er meer onderzoek nodig is om tot een juist behandeladvies te komen. Of dat toch verwijzing naar elders beter is.

Na afronding van de intake bespreken wij met u de bevindingen en het behandeladvies. Samen komen we tot een behandelplan waarin we onder andere het doel van de behandeling en de frequentie van de sessies vastleggen.

Indien de hulp niet binnen de praktijk gegeven kan worden, zoeken we naar een passende doorverwijzing.

Bij de start van de behandeling is het nodig dat u uw verwijsbrief, identiteitspapieren en de door mij aan u verzonden patiëntenformulier met uw gegevens ingevuld meeneemt.

Verwijzen

Wanneer u als huisarts, collega psycholoog of psychiater naar mijn praktijk wilt verwijzen, stel ik het op prijs om voorafgaand te overleggen. Wanneer we even kort telefonisch contact hebben, kunnen we samen meestal al beoordelen of de betreffende cliënt bij mij op de goede plek is. Hiermee besparen we cliënten dat ze moeten rondbellen om regelmatig te horen te krijgen dat er b.v. geen ruimte is. U kunt mij ook een mail sturen met  tijden waarop ik u kan bellen.